Hogyan szórakoztasd magad hegyi túra közben Hír

Hogyan szórakoztasd magad hegyi túra közben Hír

(x)
Hirdetés

Sokak számára teljes kikapcsolódást jelent a hegyi túrázás, de mit csináljunk akkor, amikor eljön a pihenés ideje a túra közben, vagy az est ér minket utól és a szálláshelyen kell elütni az időt? Akár pár perces, akkor hosszabb pihenőkről legyen szó, vagy a túra közbeni szórakozásról, könnyen találhatsz olyan elfoglaltságokat, amik színesebbé teszik a teljes programot. Tekintsd át milyen lehetőségeket gyűjtöttünk össze, amik nagy részét kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják.

Vigyél magaddal távcsövet

Hozz magaddal távcsövet vagy nagyítót, hogy segíts magadnak új módon látni. Mind az ösvényen, mind a táborban a távcső világító eszköz lehet a felfedezéshez. Tartsd őket kéznél az ösvényen, hogy felfrissítsék az uzsonnát, és energiatöltetként funkcionáljanak az útvonal alatt.

Szedj különböző bogyókat

Túrázás közben valószínűleg találkozni fogsz néhány táplálékforrással, például bogyókkal, bodzavirágokkal és egyebekkel. Mi lenne most jobb lehetőség, mint egy kis élelemkeresés? A bogyók szedése a hátizsákos kirándulás legközvetlenebb része lehet. Ha a bogyószezonban úton vagy, csomagolj be egy extra vizes palackot, és győződj meg arról, hogy tele van, mielőtt a táborba érsz, vagy visszatérsz az autóhoz.

Rajzolj vagy írj naplót

Csomagolj be egy könnyű jegyzetfüzetet, és zsírkrétát vagy színes ceruzát, vagy akár csak egy tollat, és ösztönözd magad, hogy tölts időt a napod papíron dokumentálásával. Könnyen becsomagolható, és bármilyen kalandhoz illeszkedik, tájképeket rajzolva vagy az utazásaidról írva nagyszerű módja annak, hogy élvezzük és értékeljük a természetet. Ha még új vagy a természeti naplóban, ismerd meg, hogyan indíthatsz el egyet.

Érdekel a csillagászat?

Miután lemegy a nap, készíts egy csillagtérképet, és próbáld meg azonosítani a legfényesebb csillagképeket. Nem találod a göncölszekeret? Légy kreatív, és találj ki új csillagképeket, amelyek különlegesek számodra és dokumentáld őket a természetnaplódban. Ha azt szeretnéd, hogy a csillagok jól láthatóak legyenek, a csillagkép-alkalmazások minden típusú okostelefonhoz elérhetők.

Online játék a vadonban?

Kicsit abszurd lehet, de mégsem annyira elrugaszkodott gondolat, hogy akár mobilon vagy tableten játssz a kedvenc játékoddal, amit otthon is már megszoktál. A mai világban a legtöbb embernek vagy a telefonján, vagy a számítógépén, laptopján van olyan játék, akár offline akár online, amitől nehezen tud megszabadulni. Sok felnőtt például a legjobbmagyarkaszinok.com oldalon is bemutatott online kaszinó játékokkal játszik kedvtelésként, de a Fortnite és a Minecraft is gyakori a felnőttek körében is. Érdekes megemlíteni egyébként, hogy mennyire fontos eleme életünknek az online játék a profitline.hu szerint is.

Hallgass zenét

A zenehallgatás zseniális módja a tempó beállításának, ami igazán motiváló lehet, különösen, ha nehéz tereppel nézel szembe, megpróbálhatsz gyorsan, erőteljes ütemű zenét lejátszani ezeken a részeken, hogy elősegítsd az előrehaladást ezeken a szakaszokon és segít koncentrálni az adott feladatra.

Merülj el vagy ússz egyet

Gyakran elhalad egy tó vagy folyó mellett a túrán? Miért ne vinnéd magaddal az úszóruhát a következő túrára, és ússz egyet. Ez nagyszerű módja annak, hogy lehűlj a túra során, és jó ellazulást biztosíts az izmoknak a séta közben. Valójában van egy „úszástúrának” nevezett hobbi, amely kombinálja a túrázást és az úszást, a folyókat és a tavakat gyakran akadálynak tekintik túrázás közben, de ez az úszás során érvényét veszti, mivel át lehet úszni ezeket a területeket, így több helyen túrázhatsz.

Készíts fényképeket/videókat

A túrázás megannyi kiváló látnivalót kínál, ezért miért ne örökíthetnéd meg ezeket a gyönyörű panorámás helyeket fényképek vagy videók készítésével utazásod során. Akár lelkes fotós, akár nem, bárki lefotózhatja és megörökítheti azokat a pillanatokat, amelyeket fontosnak érez. Ha vannak olyanok, amelyek feltűnnek számodra, miért ne tennéd ki ezeket valahol a házadban, az interneten vagy egy albumban, hogy dokumentáld túrázási hobbidat.

Próbáld ki a Geocachinget

Ha rajongsz a túrázásért, valószínűleg hallottál már a Geocachingről, vagy akár találkoztál is vele utazásaid során, de vajon csináltad már túrázás közben? Azok számára, akik nem ismerik ezt a tevékenységet, mindössze annyit kell tenniük, hogy letöltik a Geocaching alkalmazást, és navigálnak, hogy megtalálják a rejtett „geoládákat”. Több millió geoláda található 190 országban, ezért nézd meg, hogy van-e ilyen a környéken.

Próbáld ki a szabadtéri jógát és a meditációt

A túrázás gyakran egy nagyon békés tevékenység, amely lehetővé teszi, hogy kiszakadj a világból és kikapcsolódj, mivel a gyönyörű természet és kilátás vesz körül, és távol vagy a város nyüzsgésétől. A túrán tapasztalt atmoszféra hasonló egy pihentető tevékenységhez, például a jógához vagy a meditációhoz, és mi lenne jobb hely erre, mint a túrázás, hogy a jóga vagy meditáció különlegessé tegye.

Hirdetés