Casco MTBE fejvédő Hír

Casco MTBE fejvédő Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2018/06/11
Mitől lesz egy fejvédő e-bike kompatibilis?
Hirdetés

A legtöbb kerékpáros vízionárius egyetért abban, hogy az ebike-ok térnyerése mind nagyobbra fog nőni a következő évtizedben,

így természetszerű, hogy egyre több olyan termék jelenik meg majd a piacon, amely az elektromos rásegítéses kerékpárokhoz igazított szolgáltatásokat kínál. Első fecskék egyike volt például az ebike-hoz optimalizált külsőgumi, vagy a most is megvizsgált Casco MTBE fejvédő.

A lényeg tömören megtalálható a lenti videóban, utána kicsit bővebben szövegesen is elolvasható.

 

 

Mitől lesz egy fejvédő ebike kompatibilis?

Sebesség

Igen, általában ez az első, amit mondanak egy ebike esetében, ám ez önmagában eléggé ingatag érv. A manapság legnépszerűbb ebike típusok a pedelec kategóriába tartoznak, ami azt jelenti, hogy az elektromos rásegítés 25 km/h sebességig könnyíti meg a kerékpáros dolgát, ami sebesség önmagában nem kéne, hogy problémát okozzon, hiszen ezt bármilyen hagyományos kerékpárral könnyedén el lehet érni. Más azonban a helyzet egy s-pedelec esetében, amivel már 45 km/h sebességet is könnyedén el lehet érni és ezt már valóban nevezhetjük kiemelkedőnek, különösen, ha sík terepen, pláne, ha emelkedőn hasítunk ennyivel (sőt, emelkedőn, sziklás terepen valóban lehet akár a 25 km/h is kiemelkedő).

Súly

Az elektromos rásegítéses rendszereknek nyilván van tömegük, amik szépen hozzáadódnak a kerékpár össztömegéhez és bizony egy nehezebb járgányt kezelni, kordában tartani jóval komplikáltabb, mint a pillekönnyű drótszamarakat.

Gyorsulás, motorkarakterisztika

Az elektromos rendszer kifonomultságától, valamint a rásegítés mértékétől függően nagy a szórás egy elektromos kerékpár rásegítésének működésében. A legjobb, legkorszerűbb modellek már-már annyira kifinomultak, hogy szinte természetes érzést nyújt a gyorsulás, mintha csak mi lennénk sokkal erősebbek. Egy erőteljes fokozatban viszont, vagy egy kevésbé kifinomult rendszer esetén a rásegítés váratlanul, túlságosan nagy erővel és sokkal nehezebb kordában tarthatósággal jelentkezik.

E fenti három tényező tehát együttesen felelős azért, hogy az elektromos rásegítéssel bíró kerékpárok a hagyományos kerékpároktól szokatlan szituációkba hozzák a kerékpárosokat. Pláne, ha hozzávesszük, hogy az elektromos kerékpárok olyan terepre is elcsábítják tulajdonosukat, amihez esetleg még nem elég képzettek.

Ceruzás adalékinfó, hogy az elektromos kerékpárokra sorra születnek a hagyományos kerékpárokétól eltérő szabályozások, amik bizonyos teljesítmény felett már nem elégszenek meg a hagyományos kerékpáros fejvédőkkel.

 

Casco MTBE fejvédő Forrás: Mozgásvilág
Casco MTBE fejvédő
Kép forrása: Mozgásvilág

Galériához klikk a képre!

 

Casco MTBE

Lényeg-a-lényeg, a Casco fejvédője egy hagyományos fejvédőhöz képest megnövelt strapabíróssággal bír, megerősített héjszerkezetet kapott és az in-mold szerkezet nem csupán a külső felület bizonyos felületén, de egészen a belső peremig kiemelkedő biztonságot nyújt. Ez azt jelenti, hogy a sérülékenyebb, viszont az energiaelnyelésben főszerepet játszó belső habot a szellőzőnyílások belső oldala és a sisak belsején kívül mindenhol védi a külső héj.

Ahogy a Casco fejvédőktől megszokhattuk, az MTBE is a Casco-loc+ csatolórendszert kapta, horizontálisan és vertikálisan is állítható Disk Fit Vario rögzítőrendszerrel passzíthatjuk a fejünkre, integrált alu rovarhálóval és sokfokazatban állítható silddel is felszerelték. A pontos illeszkedés érdekében három különböző méretben is választhatjuk és természetesen ezt a modellt is színesíthetjük a MyStyle zsinórokkal.

A hűvösebb időjárásra felkészülve a sisakon fülrésznél apró lyukakat, avagy csatlakozási pontokat helyeztek el, amivel a Casco fejvédőkhöz tervezett fülvédőjét rögzíthetjük.

Ajánlott kisker ára: 49 900 Ft

 

A Casco fejvédőket árusító üzleteket ezen az oldalon találod...

További információ a gyártó honlapján...

  

Hirdetés