CRITICAL MASS 20 - Bringázz és ünnepelj!

Magyar Kerékpárosklub
2024/09/18
A CM 20. születésnapjának alkalmából a múltat megidéző klasszikus városi bringázást szervez most vasárnapra, szeptember 22-re a Kerékpárosklub!
Hirdetés
CRITICAL MASS 20 - Bringázz és ünnepelj!-1
CRITICAL MASS 20 - Bringázz és ünnepelj!-1
Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Critical Mass 2024

A CM 20. születésnapjának alkalmából a múltat megidéző klasszikus városi bringázást szervez most vasárnapra, szeptember 22-re a Kerékpárosklub!

A kritikus tömeg már hétköznap is ott van az utakon, több tízezrek tekernek munkába, suliba, boltba vagy ügyet intézni, mert a kerékpár szabadságot ad a közlekedésben, egészséges, olcsó és tiszta.

Gyülekező: 15:30-tól a Feneketlen-tónál a Budai Parkszínpad előtti téren
Indulás: 16:00 körül Bringaemelés:
17:00 körül a Hősök terén

Bringával kiszámítható a közlekedés, azonnal indulhatsz, bárhol megállhatsz, és szinte ingyen van. Kombinálható a tömegközlekedéssel, gyakran helyettesíti az autódat. Ha mindezt már tudod, akkor segíts másoknak! Munkatársad, osztálytársad, csak te tudod meggyőzni. Hozd el őket is, a Critical Mass és az Autómentes Nap kiváló alkalom az első városi bringázásra.

Nem Felvonulás, Közlekedés!

Ahogy a 2009 és 2011 közötti Autómentes Napokon, és 2019-ben a 15 éves évfordulón, úgy most is rendőri felvezetés nélkül, *nem* lezárt útvonalon tekerünk. Te választod ki az útvonalad, menjünk minél több irányban! A szabályok mindenkire vonatkoznak! Ne biciklizz a járdán, és mindenhol legfeljebb a külső sávot foglaljuk el. Kérjük figyelj erre és szólj másoknak is! 16:00-kor találkozunk a Feneketlen-tónál, majd a Hősök terén emelünk bringát. A kettő között mindenki olyan útvonalat választ, amilyet szeretne. Mi annak örülnénk, ha minél többen minél több irányban indulnánk el, biciklibe borítva Budapestet. Nem rendőrök által lezárt útvonalon tekerünk, szabályosan közlekedünk. Kérjük, hogy ahol nincs bringasáv/út, ott csak a külső sávban haladjatok. Ne tekerjetek a járdán, és ne keveredjetek konfliktusba senkivel, mert ez nem valami ellen, hanem a bringás városért van.

Esemény részletei, pólók stb...

Hirdetés