Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!

Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!

Bognár Tamás
Bognár Tamás - Támogatott tartalom
2024/10/02
Bemutatkoznak a minden jóval felszerelt KTM városi kerékpárok

Végérvényesen oda a kellemes nyár, mindenki visszatért az iskolába, munkahelyre, és persze jön a csapadékosabb évszak is. A bringázást ilyenkor sem érdemes abbahagyni, sőt amikor dugó van, akkor gyorsabban tudjuk elérni a célunkat kerékpárral. Persze ehhez már célszerűbb egy városi city vagy trekking kerékpár használni, hiszen azzal nem csapjuk fel még a hátunk közepét is, illetve nem kell rajta görnyedni sem.

Osztrák minőség

Az osztrák KTM természetesen nem csak országúti és hegyikerékpárokat gyárt, az elektromos vonalról nem megfeledkezve, hanem kiváló felszerelt gépeket is, melyek között mindenki meg tudja találni a neki megfelelőt.

KTM Kent 11 Alfine Belt

Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!-1
Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!-1
Forrás: KTM

Egyik kedvencünk a Kent, mivel szinte karbantartást nem igénylő kivitelű, így csak tekerni kell bele a kilométereket gond nélkül. Hogyan lehetséges ez? Egyrészt nincsen benne teleszkópos villa, amire igazából nem is feltétlenül van szükség az aszfaltozott utakon. Másrészt 11 sebességes Shimano Alfine agyváltóval szerelik, ami bőséges áttételt nyújt ahhoz is, hogy a meredek emelkedőkön fel tudj jutni vele. Évente elég neki egy szervizelés ahhoz hogy gond nélkül működjön az örökkévalóságig. Harmadrészt Gates Carbondrive szíjhajtással készül, ami szintén nem igényel sem olajozást, sem gyakori cserét. Simán 10.000 km fölötti futásteljesítményt ki lehet hozni belőle. Ezen felül agydinamóról működő Trelock lámpák vannak rajta, így éjszaka is nappali fényben tudsz tekerni.

KTM Life Style

Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!-4
Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!-4
Forrás: KTM

Amikor a funkció találkozik a minőséggel. Ha felső kategóriás trekking bringát keresel, akkor a Life Style-t érdemes megnézni! Általában ezekben a stílusú kerékpárokban a teleszkóp kvázi dísz, mert egy sima rugós kivitel, aztán vagy jó a súlyodhoz vagy nem. Itt figyeltek a részletekre, ezért egy levegős működésű Suntour modell került bele, amit be tudsz állítani a súlyodhoz. Emellett a legkomolyabb trekking váltórendszer a Shimano XT dolgozik rajta 3x10 sebességgel, és persze szintén XT hidraulikus tárcsafékekkel. A többi alkatrész is prémium, a lámpa a Busch und Müllertől érkezik és 80 LUX-os fényével nappalt csinál az éjszakából. Csomagtartója Racktime, és a legkényelmesebb Ergon GP30-as ergonómikus markolatokon pihentetheted a kezedet tekerés közben. 

KTM Life Joy

Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!-3
Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!-3
Forrás: KTM

Senki se gondolja, hogy KTM trekkinget csak a felső házban lehet kapni, a kedvező árú kerékpárok között is érdemes szétnézni. A Life Joy a belépő modell a mattighofeni palettán. Ugyan vidám németes szürke színe van, de mégis figyeltek arra, hogy vigyenek egy kis tradicionális KTM narancsot a színvilágába. Sokan már csak tárcsafékkel tudják elképzelni az új bicajukat, pedig a V-fékek korántsem idejétmúltak, ellenben nem kell olajat cserélni bennük, és a fékbetétek cseréje is kedvezőbb árú. No és persze az elmúlt 30 évben is bejárták a világ összes hágóját csomagokkal úgy hogy ezek a fékek voltak a túragépeken. Az alumínium vázas Life Joy agydinamóval van ellátva hogy a nagy fényerejú lámpát el tudja látni megfelelő mennyiségű árammal. Teljes Shimano váltórendszerrel szerelik így gyors és pontos lesz a váltás. 

Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!-2
Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!-2
Forrás: KTM

Természetesen nem csak féri, hanem női vázas kivitelben is kapható, méghozzá szép pezsgő színben. A női modell más nyerget kapott, hiszen anatómiailag különbözünk. Szintén a komfortot növeli az állítható szögű kormányszár, amit mindenki be tud lőni a saját kényelmének megfelelően. 

Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!-5
Itt az ősz, itt a KTM trekking kerékpár szezon!-5
Forrás: KTM

Egyre népszerűbbek az úgynevezett alacsony átlépős kerékpárok, ahol a váz egyetlen csőből készül, ami megkönnyíti a felszállást. Ezt sokan tévesen női bringának nevezik, pedig tőlünk nyugatra majdnem fele-fele arányban választják a férfiak is, hiszen sokkal könnyebb vele a városban közlekedni. Főleg ha hátul még egy gyerek is helyet foglal a gyerekülésben, és így nem kell a lábunkat átlendíteni a nyereg felett. 

A KTM kerékpárokat keresd a hazai márkaüzletekben!