Új Merida városi és túra ebike-ok

Új Merida városi és túra ebike-ok

Kakuk András
Kakuk András
2024/10/25
Bosch hajtással szerelt eFLOAT család
Hirdetés

Merida eFLOAT városi és túra család

Az eONE-EIGHTY és eONE-SIxTY enduro mtb kerékpárokkal egyidőben mutatták be a Merida eFLOATcsaládot is. A cél ebben az esetben is hasonló, mint az eMtb-ok esetében. A Merida egy Bosch-al szerelt családot vezetett be, de emelett párhuzamosan megmarad a Shimano-val szerelt eSpresso vonal is. A bringák felépítésben hasonlóak, bár sok apróság eltérhet a lényegi különbség mégiscsak a hajtás. 

Érthető okokból a Merida szeretne több bringát eladni és azt gondolják, hogy a megbízhatónak tartott és ismert Bosch név ebben segíthet nekik. Persze az sem baj, ha párhuzamosan két külön rendszerrel szerelt típuscsaládot is árulnak, így minden vásárló kiválaszthatja a számára szimpatikus modellt. 

Új Merida városi és túrakerékpárok-1
Új Merida városi és túrakerékpárok-1
Forrás: Merida

Az eFloat-on belül 4 modelltípus lesz, amiből kettő elég hasonló. Két túrázós-kalandozós (TK és CC), egy városi (City) és egy könnyű teherbringa  (HD) verzió.

A CC és a HD verzió 2 fajta váztípussal érkezik, egy “férfi” és egy “női”  vázzal. A City viszont csak és kizárólag alacsony átlépésű vázzal. Ez a mostanában trendi típus a legnagyobb kihívás a tervezők számára, hiszen nehéz a váz megfelelő merevségét megoldani. Ez eFloat City családnál egy “U”-alakú vázat terveztek, ami sokkal merevebb annál a verziónál, mikor a vázból “kiharapják” a helyet az elektromos hajtásnak és az akkumulátornak.

Mindegyik modell lámpával, sárhányóval és csomagtartóval szerelve kapható. A könnyű teherbringának kikiáltott HD típus elölre és hátulra kapott csomagtartót, elöl 10 Kg hátul pedig 40 Kg teherbírással. 

Új Merida városi és túrakerékpárok-1
Új Merida városi és túrakerékpárok-8
Új Merida városi és túrakerékpárok-8
Forrás: Merida

Az eFLOAT TK egy trekking kerékpár egy ideális partner a napi ingázáshoz közutakon és sima terepen, az eFLOAT CC a robusztusabb terepjáró kerékpár, amely terepjárós kalandokra és a városi dzsungelben való közlekedésre egyaránt alkalmas, és abban különbözik a TK-tól, hogy szélesebb gumikon gurul. 

Az eFLOAT HD, a könnyű teherbiciklink, amely a standard eFLOAT teherbíró képességét egy nagy teherbírású hátsó és első tartóval egészíti ki. Ideális azoknak, akik akár 50 kg kombinált teherbírást szeretnének, de a „klasszikus” kerékpár karcsú sziluettjét és könnyű manőverezhetőségét jobban kedvelik, mint a teljes értékű teherszállító opciót. 

Mindegyik kerékpár a nagy teljesítményű Performance Line CX meghajtóegységgel és nagy kapacitású akkumulátorokkal rendelkezik. 

Új Merida városi és túrakerékpárok-4
Új Merida városi és túrakerékpárok-4
Forrás: Merida

A bringák teljes összterhelhetősége 150 Kg. Egy HD verzió esetében, ha maxra pakolod az Aldi-ban, akkor ez azt jelenti, hogy 50 Kg kaja-pia, a kerékpár maga kb 25 Kg, akkor ez azt jelenti, hogy max. 75 Kg-os lehet a kerékpáros, aki bevásárol. Uppsz ebből kiestem, vagy nem veszek meg mindent….

Új Merida városi és túrakerékpárok-7

Hirdetés