Megújultak a GOPASS szezonbérletek

Megújultak a GOPASS szezonbérletek

Takács Viktor
Takács Viktor
2024/10/22
Már FLEXI, vagyis rugalmasan felhasználható szezonbérletet is kínál a GOPASS
Hirdetés

Közeleg a síszezon, ideje átgondolni, hogy hol és mennyit szereznénk síelni, hogy elkaphassuk a legjobb síbérlet ajánlatokat. Vagy mégsem? Ráérünk még?

Síelés egy síbérlettel Szlovákiában, Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban

A GOPASS multisíbérlet egy egészen különleges passz a több síterepre is érvényes bérletek között, ugyanis országokon ível át. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a bérlet „hazájában”, Szlovákiában használhatjuk, számos osztrák síterep – pl. a Karintiában található Mölltal gleccser és Bad Kleinkircheim - szolgáltatásait is igénybe vehetjük vele, illetve csúszhatunk vele Csehországban, Németországban és Lengyelországban is. 

A konstrukció már több éve működik és a sima GOPASS kártya mellett – mely kedvezményekre jogosít gyakorlatilag mindenféle bérlettípus esetén, illetve több szálláson is – léteznek különböző GOPASS szezonjegyek is, melyekkel egész télen síelhetünk a Keleti-Alpokban, illetve az Alacsony- és a Magas-Tátrában is.

Megújultak a GOPASS szezonbérletek-1
A kabinos a Chopokon
Megújultak a GOPASS szezonbérletek-1
Forrás: Mozgásvilág.hu

GOPASS szezonbérletek

A szezonbérlet esetében ki kell emelni, hogy bár a bérlet kivételesen jó ár-érték arányú, nem vehető vele igénybe a teljes GOPASS „paletta”. Az alapban 699 Eurós árért „csak” a Mölltal gleccseren (AT), az Ankogelen (AT), a Muttereralmon (AT), Jasnán (SK), Tátra Lomnicon (SK), a Csorba-tónál (SK), Starý Smokovecen (SK), Szczyrken (PL), Špindlerův Mlýn (CZ) és Jěštěden (CZ) síelhetünk. 

Vásárlás előtt érdemes szétnézni a GOPASS szezonbérletek között, ugyanis van két olyan opció, amely a hagyományos jegynél sokkal kecsegtetőbben hangzik!

Season Pass+ FAST PASS – a sorbaállásmentes síelés

Aki egész szezonban rendszeresen tervez síelni, az egészen biztosan sokszor találkozik majd tömeggel a sípályákon. Egy napsütéses hétvégi napon a népszerűbb helyeken nem ritka az akár több 10 perces sorbaállás a felvonóknál. Ezt lehet elkerülni a FAST PASS kiegészítővel vásárolt GOPASS szezonjeggyel. Ennek birtokában használhatjuk a gyors sávot a felvonóknál, így rengeteg időt takaríthatunk meg magunkat. A bérlet ára azonban igencsak borsos, a sima szezonjegy közel dupláját, 1029 €-t kell kicsengetnünk érte, ráadásul csak a „társulás” négy pályáján, Jasnán, Tátralomnicon, a Csoba-tónál és Szczyrken élhetünk a plusz kiváltsággal. Akinek ez a terület áll az utazások középpontjában, annak megéri a dolog, egyéb esetben azonban nem érdemes ilyen jegyet váltani!

GOPASS SKI FLEXI szezonbérlet

Az idei év újdonsága a GOPASS SKI FLEXI szezonbérlet, amely talán a legkecsegtetőbb az összes lehetőség közül. A sima szezonjegyre mindössze 30 eurót kell ráfizetnünk ahhoz, hogy bebiztosítsuk magunkat: ha nem jön össze annyi síelés a télen, amennyit terveztünk, akkor visszakapunk a pénzünkből.
Az elgondolás egyszerű és igen korrekt. A 629 eurós jegy megváltását követően a kártya egy pontkártyához hasonlóan működik. Minden egyes pályán töltött napot követően a kártyánk egyenlege (a 629 €) az aznapi legalacsonyabb áron elérhető napijegy összegével csökken (ez a tényleges legalacsonyabb árat jelenti, melynek már nem kell érvényben lennie a pályahasználatkor). Ha az egyenleg elfogy, a FLEXI passz automatikusan hagyományos szezonjeggyé alakul, mellyel a szezon végéig korlátlanul használhatjuk a pályákat és az egyéb kedvezményeket. A trükk akkor jön, ha nem sikerül annyi síelnünk, hogy elfogyjanak az eurók. Ebben az esetben a fennmaradó összeget a goX egyenlegünkre utalják vissza és azt később rengeteg helyen felhasználhatjuk, pl. a következő szezonban újra vehetünk vele valamilyen síbérletet.

Megújultak a GOPASS szezonbérletek-2
Sávos árazás
Megújultak a GOPASS szezonbérletek-2
Forrás: Gopass

A napijegyekhez hasonlóan a szezonbérletek ára is sávosan változik. A cikkben feltüntetett árak az elővásárlási szezonban, vagyis októberben érvényesek, ezt követően minden opció ára emelkedik. Novemberben 30€-val, decemberben pedig további 70€-val kell többet fizetnünk az egyes bérletekért, így ahogy a korábbi években is, idén is érdemes előre gondolkozni a síeléseket illetően. Persze csak ha nem FLEXI jegyet veszünk!

 

 

 

 

Hirdetés