San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája

San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája

Takács Viktor
Takács Viktor - Támogatott tartalom
2023/12/21
Síelj a Dolomitok szívében, hóbiztos környezetben tavasszal is

San Pellegrino

Akik tartanak a korai tavaszi olvadástól, mégis szeretnének még áprilisban is porhóban síelni, azok olasz Dolomitok szívében, San Pellegrino-ban megtalálják számításukat. Ezen a Civetta 3200 méter magas csúcsának árnyékában található pályarendszeren akár a fennsík lankás pályáit választjuk, akár a Col Margherita 2.513 méteres csúcsáról ereszkedünk le a faluba, még ilyenkor is felejthetetlen élményben lehet részünk. A kombinált síbérlettel a 70 km-es összefüggő pályarendszer mellett az 5 km-re fekvő Alpe Lusia sícentrum további 30 km jelölt pályáját is használhatjuk, így egy hosszabb sívakációba is kellemes változatosságot csempészhetünk. 

San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája-2
San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája-2
Forrás: Alpinetours

Sella Ronda

Ha mindez nem lenne elég, kiegészítő jegy birtokában lehetőségünk van a világhírű Sella Ronda síszafarin is csúszni, melyhez a csatlakozást jelentő Col Rodella kabinos lift mindössze 20km-re található. A sícentrumokat összekapcsoló „síkörhinta”, vagyis sí körtúra, a Dolomitok négy leghíresebb völgyén és azonos számú hágóján keresztülvezetve egy összefüggő, 40 kilométeres kört alkot. Ezt egy közepes tudású síelő is  képes 4-5 óra alatt teljesíteni anélkül, hogy léceit le kellene csatolnia. Ez a fenséges kaland végigvezet minket a Dolomitok legszebb helyein, ráadásul az útvonal mentén számtalan hüttét is találunk, ahol helyi ínyencségekkel pótolhatjuk az elégetett kalóriákat. Sokan várnak az utolsó lesiklással a naplementéig, amikor a világító vörös napkorong égő lángnyelvei megvilágítják a Dolomitok sziklafalait. Csak arra kell vigyázni, hogy a gyönyörködés közben nehogy lekéssük a 16:30-kor induló utolsó liftet, ugyanis, ha ez megtörténik, akkor már csak taxival vagy síbusszal van lehetőségünk visszamenni a kiindulási pontra.

San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája-3
Sella Ronda
San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája-3
Forrás: Alpinetours

Dolomiti Superski

A Sella Rondához használandó lifteket a Dolomiti Superski síbérlettel tudjuk igénybe venni, mellyel egyébként 12 síterület összesen 38 síparadicsomának 476 liftjének használatára is jogosultak vagyunk. A teljes pályarendszer összesen 1.220km-nyi sípályát ölel fel, melynek felfedezésére életreszóló élmény minden síelő számára.

San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája-5
San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája-5
Forrás: Alpinetours

Hotel Molino, a wellness pályaszállás 

A jó sívakáció alappillére a jó szálláshely. A Hotel Molino gazdag felszereltségű, négycsillagos pályaszállása a síközpont szívében, 1.200 méteres tengerszint feletti magasságban, közvetlenül a Le Buse kabinos lift alsó állomásánál található, így ideális választás minden síelő számára. Nincs reggeli autókázás, parkolóban öltözködés, csak a síelés. A hotel vendégei félpanziós ellátásban részesülnek (svédasztalos reggeli, és vacsora), de nap közben válogathatnak az étterem étlapjáról is. A síelés utáni szabadidőben az épület saját wellness központjában (úszómedence, pezsgőfürdő, szauna) és bárjában lehet lazítani, ahol ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat (WIFI) is elérhető.

Ár/fő félpanzióval 2024 jan-feb-márc 

felnőtt junior (12-16 év) gyermek (0-11 év)
5 éj 730€ 530€ 370€
6 éj 880€ 660€ 440€
7 éj 980€ 730€ 490€


 
San Pellegrino síbérlet (100km) 

felnőtt senior (1958-tól) junior (2008-2015
4 nap 241 217 169
5 nap 289 260 202
6nap 332 299 232

*2016 és utána született gyermekek számára ingyenes a síbérlet.
A bérletek 1-2-3 napos Sella Ronda kiegészítéssel is vásárolhatók.

San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája-4
San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája-4
Forrás: Alpinetours
Hotel Molino
San Pellegrino, az áprilisi porhó hazája-1

Ajánlatkérés itt