Hüttében alvás 2000 méteren: Speiereck hütte

Hüttében alvás 2000 méteren: Speiereck hütte

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2024/08/21
Kétezer méter magas hegyen, hüttében nyaralni frissítőbb, mint bármelyik tengerpart...

Az volt a terv, hogy a július eleji kánikula elől nem vízpartra, hanem a kétezer méter magasan lévő hegycsúcsok mellé menekülünk hűsölni. A terv bevált, olyannyira, hogy még a forró leves és a szauna is jól esett a nap végén.

Speiereck hütte

A Speiereck hütte 2066 méterrel a tengerszint felett áll és nem csupán étteremként, de szállásként is funkcionál. A felső szinten kétszemélyes, egyszerűen berendezett, de tiszta és kényelmes szobák, valamint egy tízszemélyes matracláger található, közös zuhanyzókkal és mellékhelyiséggel. A hegyen naplemente után a hütte vendégein és a személyzeten kívül nincs senki, aki megzavarhatná a nyugalmunkat.

A Großeck-Speiereck hegycsúcs katlanos kialakítása révén jól átlátható és változatos túrázási lehetőségeket kíván az egyszerű, akár babakocsival is járható dózer utaktól kezdve a technikásabb, sziklásabb csúcsmászásokig (ez utóbbiakhoz sincs szükség speciális felszerelésre). A hegyre túrázva, vagy a hegy két oldalának valamelyikétől induló gondolák segítségével juthatunk fel Sankt Michaelből, vagy Mauterndorfból. Ha a hegycsúcs környéki túrázási lehetőségeket már kipipáltuk, a völgyben is számos túrázási lehetőség közül választhatunk, vízesések, patakok mentén, hatalmas hegyek árnyékában, sűrű erdők között.

Hüttében alvás kétezer méteren